FELICIA VIBERG -

Alla odds emot oss
Hej på er, hur är läget? 

Long time no see! Det har varit fullt upp här hemma den senaste månaden med skola, jobb och myndigheter. I min blogg brukar jag dela med mig av personlig information men just denna bit som jag kommer prata om idag har jag aldrig skrivit om så djupt. Det är väldigt mycket negativitet runt mig just nu känns det som och jag får kämpa mycket mot myndigheter för att jag ska få den hjälp jag behöver.  Min boendesituation går ut över allting annat i mitt liv och jag märker själv efter 3 år hur destruktivt det är. 

Samtidigt som jag jobbade som röstmottagare här i stan så gick jag i skolan och det var verkligen kul! Det var som att få känna på " vuxen livet " lite, på ett annat sätt än att skriva på papper och behöva ta alla viktiga saker i egna händer. Självklart har jag min familj som hjälper mig med detta, även om jag inte hade bott hemma med mamma. Det stora problemet i detta är att jag behöver hjälpen av min mamma för att komma in och ut ur mitt egna hem. Jag har schema att gå efter när jag är i skolan eller jobbar, men att kanske spontant vilja gå till bibblan eller träffa en kompis? Min mamma måste alltid vara hemma och tillgänglig för att kunna hjälpa mig in, hon kan alltså inte börja jobba. Detta går i en ond cirkel som har hållit på i över 3 år nu. 

(null)

Min underbara mamma som har fått kämpat mot myndigheter för hennes dotters skull, jag kommer aldrig kunna tacka henne tillräckligt, och jag vill såklart att hon ska ha det bra, kunna jobba och leva sitt liv! 
Mamma har fått nog nu och hörde av sig till Katrineholms Kuriren som skrev en artikel om just detta, att vi inte får någon anpassning. Med lite press på sig så hoppas vi på att myndigheterna och de ansvariga ska öka takten och kanske ge oss några svar. 

Jag blir så ledsen på grund av allt detta och det känns som att jag inte kan göra mer? Jag står i bostadskö, letar lägenheter på andra håll, försökte överklaga nekandet om anpassningsbeslutet, ska försöka ansöka igen osv osv...  Medans jag och mamma gör allt detta skulle dom se efter om det fanns nån anpassad lägenhet på marknaden som vi kunde ta, så vi isf slipper anpassa här hemma! Det mest skrattretande jag har hört hittills är svaret om att dom inte trodde att jag skulle bo här så länge att det var lönt med anpassning?? BARA DET ATT OM JAG FÅR ANPASSNING HÄR BEHÖVER JAG INTE FLYTTA!  Jag vet inte om folk inte bryr sig eller har bättre saker för sig men jag är riktigt trött på att inte kunna leva själv. 

(null)